Lubisz arbuza? Jeśli tak to z pewnością przypadnie ci do gustu również arbuzowa tarta. Ma ona bardzo niewiele kalorii a za to mnóstwo witamin! POTRZEBUJESZ: 1 szklanka migdałów w płatkach, 1 duży arbuz, 350 g jogurtu waniliowego, Pół szklanki jagód borówek amerykańskich, Pół szklanki truskawek pokrojonych w plasterki
Płatki migdałów podsmaż na patelni na brązowy kolor i przełóż na płaski talerz.
Pokrój arbuza i ułóż ćwiartki w koła.
Pomaczaj koniec każdej ćwiartki w jogurcie a następnie w migdałach układając je ponownie w koło.
Jak już wszystkie ćwiartki będą pokryte jogurtem i migdałami i ułożone w koła to posmaruj je po wierzchu resztą jogurtu. Na wierzchu arbuzowej tarty ułóż borówki i truskawki. Włóż do lodówki na pół godziny i podawaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz